Levenhypotheek

De levenhypotheek is voor vrijwel iedereen de bekendste hypotheekvorm en heeft als basis een levensverzekering. Een levenhypotheek hoeft u niet af te lossen. Wat u wel moet doen, is een maandelijks rentebedrag storten en een levensverzekering afsluiten waarvoor u premie betaalt. Zodra de de looptijd van de verzekering is verstreken, keert de verzekeraar een bedrag (gespaarde bedrag + rente) uit, waarmee u vervolgens de hypotheek mee aflost. De renteaftrek is maximaal, omdat u niets aflost. Andere voordeeltjes: de maandlasten zijn stabiel. De spaarhypotheek is afgeleid van de levenhypotheek. Heeft u een spaarhypotheek terwijl u overlijdt, dan wordt het verzekerde bedrag door uw verzekeraar uitgekeerd. In de parktijk is echter gebleken dat niet elke verzekeraar het volledige bedrag op de rekening van uw nabestaande stort. Er zit dus een risico aan deze hypotheekvorm verbonden. Bespreek de voorwaarden goed met uw hypotheekadviseur.


Waar moet u aan denken bij een nieuwbouw Hypotheek:

1. Koopsom Vrij Op Naam
Een aantal kosten welke gemoeid zijn met de aankoop van een nieuwbouwwoning zijn bij de koopsom inbegrepen.
Lees meer...

2. Koop-/aannemingsovereenkomst

De koopakte bij nieuwbouw heet koop-/aannemingsovereenkomst.
Lees meer...

3. Termijnen

De koopsom van een nieuwbouwwoning wordt betaald in termijnen.
Lees meer...

4. Meer- en minderwerk

Voor en tijdens de bouw kunt wijzigingen aanbrengen aan de nieuwbouwwoning.
Lees meer...

5. Oplevering

De opleveringsdatum van een nieuwbouwwoning is niet al bij de aankoop bekend.
Lees meer...

6. G.I.W. garantie

Een woning gebouwd met G.I.W. garantie biedt meer zekerheid.
Lees meer...
 

Wilt U een offerte ontvangen waarin alle hypotheek verstrekkers van Nederland worden vergeleken? Dat kan nu. Vraag de vrijblijvende offerte aan en informeer uzelf optimaal. Meer informatie...

Wat komt er kijken bij het kopen van een nieuwbouwwoning...

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning doen zich steeds meer problemen voor. De oorzaak is in veel gevallen: snelheid. Door de druk op de huizenmarkt is de koper gedwongen steeds sneller te kopen, terwijl de bouwer door de druk in zijn branche sneller moet bouwen met alle gebreken van dien. Zorg echter als koper, ondanks die vaak onvermijdelijke druk, altijd voor een goed en compleet contract inclusief de benodigde contractstukken. Meer informatie...

Vergelijk Taxatie, Notaris, Energielabel Tarieven

Voer uw woningwaarde en postcode in op onderstaande velden. U krijgt dan meteen een overzicht te zien van de goedkoopste aanbieders. Selecteer een aanbieder en klik op aanvragen om vrijblijvend een gratis offerte aan te vragen.

Taxatie tarieven:

Geschatte waarde woning: (Euro)
Postcode: (bijv. 1234)
 
Notaris tarieven:
Koop/Hypotheeksom: (Euro)
Postcode: (bijv. 1234)

 
Energielabel tarieven:
Soort woning  
Postcode: (bijv. 1234)
 


Want waarom zou u meer betalen als het ook voor minder kan! Vergelijk Taxatietarieven, Notaristarieven en Energielabeltarieven.